divendres, 23 de maig del 2008

VOLTA A CATALUNYA A L' ALT BERGUEDÀ

El passat dimecres 21 de Maig va tenir lloc l' etapa reina de la 88ª volta a Catalunya de ciclisme amb sortida a Banyoles i arribada a la Seu d' Urgell.
La part mès important de la cursa va transcorrer per l' alt Berguedà procedent de Castellar de N' Hug i passant per La Pobla de Lillet i Guardiola de Berguedà es va dirigir cap a Gòsol transitant per Massanès, Saldes i Josa de Cadí després de coronar el coll de la Trapa a 1,250 metres.
El guanyador de l' etapa fou el Francès Cyril Dessel de l' equip Ag2r que es va situar lider de la carrera per davant de Pauriol de l' equip Credit agricol i d' Haimar Zubeldia de l' Euskaltel.
Aquest pas per la comarca va continuar per Josa de Cadí amb direcció a la Seu per un decens vertiginós on hi van haver diverses caigudes, la mès important la del ciclista Català Alberto Losada del Caisse d' Epargne, que va acabar amb fractura de clavícula i va haver de posar fi a la seva participació a la carrera.
En carrera participàven els Catalans Xavier Florencio, Eduard Gonzalo, Joan Antoni Flecha ( Puigcerdà ) i l' Osonenc Josep Jufré que va acabar sisè a la classificació general absoluta.
L' última etapa va tenir lloc diumenge dia 25 amb final a Barcelona després de 7 dies de competició.