dilluns, 12 de maig del 2008

INICI DEL GIRO D' ITÀLIA 2008

El Dissabte dia 10 de Març, va tenir inici la 91 edició de la ronda italiana. És un any plè de dubtes en el món del ciclisme, de fet, com en les últimes edicions. No hem de descuidar, però, que el ciclisme, encara que la gent no ho vulgui reconèixer, és l' esport Europeu per excel.lència i aixó ho poden demosrar els 2 milions d' espectadors que es troben a la carretera per veure clàssiques com la París-Roubaix o el tour de Flandes a Bèlgica, sinó que dir del tour, de la Vuelta o el mateix Giro que són les carreras per etapes mès importants del món.
En quan a participació, el Giro es troba amb un impàs d' espera pels corredors que volen acudir al tour de França i utilitzen el Giro com a preparació per la prova del més de Juliol. Però tenen un aventatge i és que són a Italia, un país amb caràcter que a diferència d' altres valoren el que tenen i ho defensen com és el cas dels seus corredors. A Itàlia, els pilots de MotoGP són ídols, els atletes, els futbolistes i com no pot ser d' altre manera els ciclistes també. Els Cunego, Di Luca, Petacchi, Bettini, etc...o les llegendes com Coppi, Bartoli, Cipollini...i fins i tot dèus com Pantani, que degut a la pasionalitat dels Italians són capaços de destruïr ells mateixos.
Al Pais Basc l' Esukaltel Euskadi envia 9 corredors i entre els equips estrangers tenen també grans corredors com Gàrate, tercer classificat en una edició del Giro d' Itàlia.

A casa tenim grans corredors, tots a l' estranger, per descomptat, corredors com Joaquim Rodríguez, campió d' Espanya o clàssics com el desaparegut Issàc Gàlvez que es va deixar la vida en un velódrom i poca gent li ha arribat a valorar el seu coratge. A Catalunya preferim idolatrar gent com Eto o Ronaldinho, gent que no coneixen ni on porten a l' escola als seus fills i que mai podrán sentir el que és ser un esportista d' élit com era el maeix Gàlvez o són altres corredors catalans com Melcior Mauri uns anys enrere o Miquel Poblet, quan el "Generalísimo" encara hi era.

Francament, és una pena que mass media no es volqui en els nostres esportistes de debó, gent com l' Àngel Edo guanyador de dues etapes al Giro d' Itàlia, barallant-se amb tots els italians ell sól, sense ajuda, sense gregaris i en camp contrari.

En fi, esperem que pugueu disfrutar de l' edició del Giro que també tindrà temps per retre un homenatge a Luciano Pavarotti al pas de la carrera per Módena, ciutat natal del tenor.

El meu pronóstic és....espectacle!