dimecres, 29 d’octubre del 2008

CONGRÈS D' UNIÓ DEMOCRÀTICA

Va tenir lloc els dies 18 i 19 d' octubre a Sitges. El resultat del mateix va ser molt positiu i vam poguer assistir a l' acte uns 20 Berguedans d' Unió.

Es va refrendar el suport a la candidatura de Duran i Lleida, potser l' home mès entregat de la política Catalana i Espanyola.  Un goig poguer veure com després de 77 anys de partit mès que mai el grup disposa d' una visió de futur i un ideari propi molt definit que és l' enveja de molts partits.

Ha trascendit que el 14 de Novembre tindrà lloc una reunió a la seu central del carrer Nàpols amb Montilla i altres membres de la cúpula PSC-PSOE on s' intenteràn lligar acords i col.laboracións entre els dos partits, fet que pot canviar la trajectòria política Catalana pròximament. D' aquí puc extreure que és un moment propici per pendre una decisió arriscada com aquesta, és un tot o res que cap altre polític s' ha atrebit a fer per acabar amb el govern d' esquerres i en aquest cas, Duran és la perosan encarregada i la millor posicionada  per dur a terme aquestes negociacións.

És Felip Puig qui diu que n ens deixem enbaucar pel PSC, però ho diu el mateix que va volguer pactar amb Montilla la presidència de la Generalitat en favor d' Artur Mas nomès acabar les ultimes eleccións autonómiques, cal recordar...

Com a visió particular la Sociounió és la proposta que va sortir escollida del congrès, la proposta reclsada per Duràn i que va rebre els suport de mès del 90% dels assistents i potser en aquests mment és la mès adient. Tot i aixó, la naturalessa política d' Unió ens hauría de dur a entendren's amb PPC tot i que en aquests mment és impossible per la seva intransigència, però potser una victória del PP a Espanya si que ens podría dur a una nova política i aproparía al PPc a una visió mès oberta a Catalunya i trobar un company que duguès estabilitat a Catalunya i aquest partit podría ser Unió Democràtica. 

Sens dubte el PPC tè valors en alça tot i que trabats pel moment pel senyor Rajoy ( vegis Montse Nebrera ) que podríen ajudar a fer un tandem  espectacular a la Generalitat de Catalunya i cert és que en aquest mments la política catalana necessita un regeneració de personal en tots els partits.