dimecres, 29 d’octubre del 2008

CONSCIÈNCIA GUARDIOLENCA

Guardiola existeix i com a tal tè una consciència pròpia encara que com a nucli tingui un segle d' existència.
No sè si mutilem, si profanem la història o bè ens apoderem d' un monestir però el cas és que hi han coses que escapen a la raó que puqui tenir tot plegat i d' aixó se'n diu sentiment. Hi ha gent que considera que no dir "prop Bagà" per anomenar el monestir de Sant Llorenç és manipular la història però jo tinc 27 anys i a Guardiola mai he sentit anomenar el "prop Bagà" perquè sempre s' ha anomenat Sant Llorenç, ni prop d' aquí ni prop d' allà,  per aixó no hi ha cap canvi de nom perquè al nostre poble mai s' ha afegit el "prop Bagà".

En tot cas,  els cartells que ha fet la Diputació de Barcelona durant aquest periode de restauració de l' esglèsia i posterior al mateix no ha utilitzat mai aquest afegit arcaic i anacrònic "prop Bagà" o sigui que amb el nom de Sant Llorenç no hi ha cap mena de polèmica.

O és que perquè Guardiola com a nucli que coneixem actualment nomès tingui un segle d' història ja està manacada de personalitat? Aixó si que són tics d' un altre temps, volguer imposar noms a les coses...