divendres, 6 de juny del 2008

FINAL GIRO D' ITÀLIA

Ha finaltzat la que sens dubte ha sigut una de les millors carreras dels últims anys. Simplement espectacular. Llàstima que TVE nomès hagi emès les tres últimes etapes en directe i la gent només hagi pogut disfrutar de la victória de Contador per Eurosport. Tot i així em queda el consòl que la cadena Espanyola, la qual previament no havia volgut comprar els drets del Giro va haver de pagar les tres etapes a preu d' or.

Esportivament parlant, fantàstic, tots els dies les etapes tenien el seu encant. Les primeres a l' esprint posàven la pell de gallina ja que els italians ho donen tot a la meta i són unes arribades que fan vibrar fins i tot al que tè menys sang a les venes. El millor en aquestes etapes va ser Bennati amb dues victóries i el premi de la "maglia ciclamino" als punts.

L'última setmana de carrera estava marcada per la muntanya dels Dolomitas i els Alps. Els Dolomitas van tenir un dominador anomenat Emmanuelle Sella "maglia verda al premi de la muntanya", que va guanyar dues etapes allí i l' etapa reina dels Alps uns dies deprés.

A la classificació general el corredor Espanyol Alberto Contador, va guanyar la general sobre Riccardo Riccó "maglia bianca al millor jove" i Marzio Bruseghin. És el segon Espanyol en guanyar aquesta prova desde Indurain, ningú mes a la història ho ha aconseguit.

La lluita i el coratge el va posar Danilo DI Luca, el campió de l' any passat que amb un atac a la penúltima etapa de muntanya va quedar a només 4 segons del líder Contador posant-lo contra les cordes, però a l' etapa seguent va patir el desgast del dia precedent i va perdre al voltant dels 5 minuts quedant fora de les opcións de victòria, tot i així va acabar 8è classificat de la genral absoluta.

En quinzena posició i sempre entre els millors a les etapes de muntanya, el Català Joaquim Rodríguez, de Parets del Vallés i campió d' Espanya en fons en carretera. Tota una gesta pels que han pogut veure la duressa de la cursa i dels rivals. Segurament el veurem també al Tour de França el pròxim mes.