dimarts, 10 de juny del 2008

GUARDIOLA FA XARXA

El berguedeja ( www.berguedeja.net ), és una web de promoció de notícies berguedanes, és a dir, et permet enviar una notícia, història o bè una curiositat i aquesta serà promoguda, o no, a la portada. Quan un usuari envia una notícia, aquesta es queda a la cua de pendents fins que acumula els vots suficients per passar a la pàgina principal. També permet comentar totes les notícies que apareixen (arribin a portada, o no) i votar de forma positiva o negativa els comentaris dels altres usuaris. Incorpora un aplicatiu de notes, en el qual es poden deixar texts sense fer referència a cap notícia en concret, per tant és com un micro-bloc semblant al twitter. Té un apartat per veure en temps real tot el que està passant en el web que també permet fer un xat anomenat la tafanera.
Creat a partir del codi font del menéame, el qual utilitza el llenguatge de programació PHP i la base de dades MySQL. Actualment la plana web està hostatjada en un servidor dedicat virtual que utilitza Debian GNU/Linux com a sistema operatiu i Apache com aservidor web.
Una eina interessant pels Berguedans curiosos d' internet, creada pel veï de Guardiola Xavier Rusiñol, un estudiant d' informàtica que dedica una quantitat molt gran d' hores a mantenir actualitzat aquest portal informatiu.

Un altre Guardiolenc, David Martínez, és el creador del portal informatiu www.guardioladigital.com , on podem trobar tot tipus de noticies, activitats i curiositats sobre el municipi de Guardiola de Berguedà i les entitats locals.